fbpx

Detective Scrut

Masa aku nak beli mpv recond dari Jepun hari tu, aku pressure salesman tu minta harga kurang lagi daripada yang dia dah offer.

Kami sampai awal, lebih kurang jam 9 pagi. Meeting sepatutnya jam 10.30am. Jadi kami tanya makcik RELA, mana cafe. Kami ditunjukkan di mana letaknya cafe KDN.

Merokok di kawasan larangan merokok tidak menjadikan kau hebat!

Dalam hidup ini, bukan semua perkara kau boleh langgar, bukan semua undang-undang kau boleh bantah. Peraturan dan undang-undang untuk menjaga maslahat orang lain antara yang kau tak boleh langgar dan bantah selamanya.

Scrut Auto hampir siap!

Kami nak minta bantuan anda semua. Kami bercadang nak support startup-startup yang cool lagi inovatif melalui collaboration dengan kami.

Dah minta report dari seller tapi masih kena tipu?

Seller boleh buat fake report bang. Bukan susah pun, dah banyak kes dah. Bukan 1, bukan 2, bukan 3. Terpulang, nak percaya report dari SCRUT tau seller.

Scrut listing beta version sudah ready!

Atas permintaan ramai, kami telah usahakan untuk membina car listing kami sendiri yang diberi nama SCRUT Listing.

10 Tip Membeli Kenderaan “Recond” (recon) dari Jepun

1. Datang terus ke “showroom” untuk melihat sendiri dengan jelas keadaan sebenar kenderaan yang ingin dibeli.