fbpx

Lawan balik kaki buli! Apa masalah cikgu MRSM lenggong ini?

Inilah masalah kaum langau hijau Onexox apabila sudah terbiasa melakukan cyberbully dan harassment terhadap mereka yang lemah, akhirnya tidak dapat menerima hakikat bila mana mangsa yang dia cuba buli dan harass seorang yang kental.

Inilah masalah kaum langau hijau Onexox apabila sudah terbiasa melakukan cyberbully dan harassment terhadap mereka yang lemah, akhirnya tidak dapat menerima hakikat bila mana mangsa yang dia cuba buli dan harass seorang yang kental.

Dia yang datang ke wall co-Founder (Aliff Ahmad III) kami dan memaki hamun beliau. Kami langsung tak kenal dia dan tak pernah ke wall dia untuk mengganggu atau meninggalkan komen di ruangan dia. Kami tak kenal dia. Tetapi dia yang terlalu extreme menyerang kami sampai menuduh kami SCAMMER.

Rujuk : https://www.facebook.com/10003771565…/posts/139155594018295… (Direport dan diremove oleh Facebook, dia dah malu la tu.)

dan

MAT TELUR DAN LANGAUDia yang terjerit-jerit pasal telur, dia yang delete sebab hilang telur.Dia nak tunjuk berani,…

Posted by Aliff Ahmad III on Tuesday, September 17, 2019

Mungkin kerana dia beriman dengan fitnah yang dibawa oleh sahabat karib CEO mereka, Pengiran Luqmanul Hakim Abd. Rahim Bolkiah (yang mengaku anak angkat Sultan Brunei tu) yang telah memfitnah kami melakukan scam. Scam apa? Kami pun tak tahu. Kami tunggu mereka tunjukkan bukti di mahkamah nanti. (Kes mahkamah masih berjalan, kami akan jemput anda semua nanti untuk sesi seterusnya.)

Atas sebab dia telah memfitnah kami, salah seorang admin SCRUT telah meminta bantuan follower SCRUT untuk mendapatkan details cikgu MRSM tersebut untuk kami hantar LOD bagi memulakan saman fitnah terhadap dia. Itu sahaja. Admin kami telah share keputusan carian kami dengan menutup sebahagian no IC dia dan menutup tawaran buat pemberi maklumat.

Cikgu itu telah buat laporan Facebook dan polis. Biarlah polis buat kerja mereka. Facebook pula telah mengembalikan posting kami kerana tiada apa-apa masalah dalam posting kami. Kami yang menjadi mangsa cyberbully & harassment, dia pula yang mereport. Pelik bukan? Semalam pula, dia telah mengadu di group peguam-peguam. Tapi dia telah remove. Mungkin kena tiaw juga di sana. Maklumlah, peguam-peguam adalah bangsa terpelajar, bukan bangsa langau.

Tidak cukup dengan mengganggu kami di wall, dia juga mengikut tunjuk ajar CEO mereka dengan cubaan meng-harass pihak kami secara personal pula melalui mesej di Facebook. Lihat sendiri, siapa yang mulakan dulu. Kalau kau yang merempuh rumah orang, tuan rumah maki kau. Itu memang deserve untuk kau.

Kami berharap apabila saman kami masuk nanti, cikgu MRSM tersebut tidak lari, tutup Facebook, minta tangguh atau berpura-pura gila. Kami ada 6 tahun untuk kejar. Jangan risau, kami akan buat perlahan-lahan. Buktikan kepada kami apa yang diimani kerana mereka kan bangsa patuh syariah!

Kami dah sediakan bukti, anda nilaikan sendiri! Buat ibu bapa yang ada anak belajar di MRSM Lenggong, berhati-hatilah dengan perangai cikgu seperti ini.

#Say_No_To_Cyberbully
#Say_No_To_Cyberharassment
#Lawan_Balik_Kaki_Buli

Ditulis oleh,
Admin Patuh Syariah
www.scrut.my

Original Post: https://www.facebook.com/scrut.my/posts/663967634088419