fbpx

Membetulkan fakta youtuber saudara Ang Chu Yang dari Western Circle.

Dalam hidup ini, jika niat kita baik, kita tak salah, tak perlu takut. Dah buat video Youtube, jangan remove/delete/private kan. We agree to disagree. Kau ada hujah kau, kami ada hujah kami.

Dalam hidup ini, jika niat kita baik, kita tak salah, tak perlu takut. Dah buat video Youtube, jangan remove/delete/private kan. We agree to disagree. Kau ada hujah kau, kami ada hujah kami.

Kalau nak berkawan dengan SCRUT, bagi salam elok-elok. Jangan hantar ultra kiasu chauvinit yang rasis untuk membakar persepsi. Ini siap kutuk janggut semua apa hal?

Anyway, dalam video Youtube yang telah diprivatekan tu, ada bagitau dia, my dad, my boss import kereta. Dalam masa yang sama dia kasitau dia dari Western Circle yang dah ada dalam industry selama 20 tahun.

Sebab tu kami minta kawan-kawan check dalam senarai pemegang AP import kereta recond, ada tak syarikat nama Western Circle. Malangnya tiada yang jumpa. Rasanya sebab itulah saudara Ang Chu Yang telah memprivatekan video Youtube tersebut.

Tetapi dalam masa yang sama, seorang follower SCRUT telah membuka website Western Circle dan terjumpa gambar signboard Abadi. Ya, Abadi adalah salah satu pemegang AP kereta import recond.

Dengan bersangka baik, mungkin dia anak angkat Tan Sri yang berasal dari Sarawak. Atau pun dia bekerja saja dengan Abadi. Nak show off, kena selit-selit my dad, my boss tu. Biasalah budak muda, nak bagi kawan-kawan impress ye dak?

Kami terus menggunakan

Interepo

(www.interepo.com) untuk SCRUT siapa owner sebenar Western Circle. Hasil carian mendapati pemilik tunggal Western Circle adalah ANG HOCK GUAN. Mungkin dia ini ayah kandung sebenar saudara Ang Chu Yang kerana surname yang sama.

Cuma, kami berasa kecewa sedikitlah. Di dalam record SSM, Western Circle bermula pada tahun 2005. 2020 tolak 2005 adalah 15 tahun. 15 tahun bukan 20 tahun bro. Janganlah exaggerate untuk tunjuk hebat. 15 tahun pun dah cukup lama.

Dengan segala bukti, fakta dan data yang kami telah berikan, kami harap EvoMalaysia, Aurizn dan segala mala media boleh kongsikan tentang kebenaran ini. Supaya rakyat dan masyarakat tidak tertipu. Hakikat sebenar perlu diketahui.

Nanti orang ingat dia beli Porche recond dekat Western Circle, tetapi sebenarnya beli dekat Abadi. Kasilah credit dekat boss sebenar tu. Segala bala, saman, tribunal semua, Abadi yang kena jawab. Jujurlah..

Get SCRUT before WE get SCREWED!

SCRUT for the TRUTH!

——

1. Nak check auction report kereta recond?

www.scrut.my

2. Nak view kereta-kereta yang cantik ikut syarat SCRUT?

scrut.my/listing

3. Nak inspection kereta anda? Used atau recond? Untuk tujuan jual atau beli?

https://inspect.scrut.my

4. Tips beli kereta recond atau used car.

https://www.facebook.com/581817132303470/posts/899034053915108/

Original Post: https://www.facebook.com/scrut.my/posts/976295046189008