fbpx

Page Si Rashid terlibat dengan aktiviti scam?

Wow! Uncle baru dapat tahu selepas terbaca di page boss Uncle. Kalau kalian ingat dulu, page tersebut pernah kacau SCRUT kononnya kami diam pada isu tertentu. Walhal sebenarnya mereka ada masalah lain.

Wow! Uncle baru dapat tahu selepas terbaca di page boss Uncle. Kalau kalian ingat dulu, page tersebut pernah kacau SCRUT kononnya kami diam pada isu tertentu. Walhal sebenarnya mereka ada masalah lain.

Mengambil semangat tersebut, Uncle nak komen sikitlah pasal agreement/kontrak yang telah dikeluarkan oleh mereka melalui sebuah NGO bernama Komuniti Harmoni Kita (KHK) yang dipimpin oleh seorang individu yang bernama Fazrysham yang juga dikenali dengan nama lain seperti,

1. Da’i Sham Del Piero

2. Sham Shinoda

3. Sham Stoickov

Tapi dia telah tutup akaun Facebooknya apabila netizen mendesak dokumen audit dan laporan kewangan NGO tersebut berserta dengan laporan P&L projek-projek yang dia telah buat.

Uncle cuma nak share kontrak yang dia telah gembar gemburkan selama ini. Kontrak yang zalim. Berat sebelah dan tidak legit. Persis kertas kerja yang tiada pendetilan. Maka jelaslah selama ini NGO tersebut ditunggang untuk melempiaskan nafsu setannya.

Uncle memang tergelak membaca kontraknya. Memang lawak. Sesuailah dengan IQ admin-admin dan follower-follower tegar Si Rashid. Kalian semua boleh bacalah sendiri. Cuma Uncle nak komen beberapa perkara.

1. Kontrak yang tak serupa agreement.

2. Kontrak yang berat sebelah.

3. Kontrak yang di-sign oleh sebelah pihak.

4. Kontrak yang ada ciri-ciri scam iaitu refund 50% kalau projek tak jalan.

5. Kontrak yang tidak jelas tanggungjawab.

7. Kontrak yang macam surat cinta.

8. Senang cerita kontrak ini memang menghina akal!

Apa kata kalian? Cuba komen sikit. Awal-awal dulu, mangsa pelaburan itik ini menghubungi Uncle. Uncle pass kat boss Uncle. Mereka rasa tertipu dan terpedaya dengan page Si Rashid. Uncle dah nasihat suruh buat laporan polis. InsyaAllah mereka akan buat nanti.

Siapa yang faham kontrak ini. Sila ulas!

Ingat, SCRUT for the TRUTH!

#ItikSontot

Original post: https://www.facebook.com/scrut.my/posts/pfbid02i73iZwgp42YNEzi5a26sd3K18PwoMBXYKwvK1XowrXoWn1Fy6WHkdrocPDqG7kzZl