fbpx

Penipu akan kekal menipu selagi mereka tidak bertaubat..

Fakta 1 : Memang setelah kami muncul ramai yang mula bawa masuk kenderaan yang bergred cantik. Tetapi masih ada juga yang masih bawa kereta gred rendah.

Fakta 1 : Memang setelah kami muncul ramai yang mula bawa masuk kenderaan yang bergred cantik. Tetapi masih ada juga yang masih bawa kereta gred rendah.

Fakta 2 : Kereta gred rendah memang harganya lagi rendah. Jika dijual dengan harga biasa, untung pasti berlipat ganda.

Fakta 3 : SCRUT hanya boleh mengeluarkan report kenderaan yang melalui auction houses (Japan) dan kenderaan yang berdaftar dengan MOT (UK).

Fakta 4 : Seller penipu mengambil kesempatan tentang keadaan ini. Katanya, kenderaan mereka tidak melalui auction.

Fakta 5 : Sebenarnya kenderaan yang tidak melalui auction lebih bahaya. 1) Tiada check & balance untuk report yang dikeluarkan. 2) Sendiket ejen Pakistan di Jepun sudah pandai tipu report dan pusing mileage. 3) Logiknya, mereka ejen, nak untung lebih, mereka pun cari kereta murah tapi claim kereta tiptop. 4) Memang ejen diarahkan mencari kereta murah. Report mereka akan diedit nanti.

FAKTA 6 : Sudah beberapa kejadian pembeli berjaya mengkantoikan seller selepas mereka check balik report dengan SCRUT. Ya, memang benar sudah jadi trend, seller berikan report. Tapi awas, mungkin report mereka telah diedit dan diubah faktanya!

FAKTA 7 : Disebabkan nama SCRUT harum dan besar sebagai pemegang panji integriti industri ini. Ada juga seller mengaku sudah beli report SCRUT dan tunjukkan kepada bakal buyer. TETAPI, setelah buyer tersebut semak kembali, report yang ditunjuk seller itu adalah palsu! Telah diedit!

FAKTA 8 : Untuk memastikan report dari SCRUT adalah tidak palsu. Kami telah bangunkan

SCRUT Listing

untuk seller yang claim sudah dapatkan report dari kami. Hanya kenderaan yang benar-benar ada report SCRUT dan bergred baik sahaja boleh listkan kenderaan mereka di sana. Fake report takkan boleh. Jadi, suruh mereka listkan jika benar report mereka tulen! Listing pun percuma sahaja.

FAKTA 9 : Atas permintaan anda semua, kami juga telah membangunkan SII (SCRUT INTEGRITY INSPECTION) bagi memeriksa dan memberi grade kepada kenderaan yang hendak dibeli atau dijual. Yang mana takda report, used car atau recond, biar kami SCRUTkan. Rujuk

Scrut Auto

untuk buat inspection. Dengan SII, seller juga boleh listkan kenderaan mereka di listing kami.

FAKTA 10 : Jangan happy sangat bila mereka tunjuk report. Pastikan ia tulen. Jangan recommend mana-mana salesman atau broker. Bukan mereka yang arrange beli kenderaan masuk. Ada kereta cantik, ada kereta tak cantik. Sebab itu kempen kami adalah SCRUT by kenderaan. Bukan dealer, seller atau showroom.

Rujuk :

1. https://www.facebook.com/scrut.my/photos/a.584855218666328/635877410230775/?type=3

2. https://www.facebook.com/581817132303470/posts/860349621116885/?d=n

Original Post: https://www.facebook.com/scrut.my/posts/891623884656125